7óra7

Beavató színház: Anna Frank a zsinagógában

Beavató színház: Anna Frank a zsinagógában

2013. 07. 06. | 7óra7

Anna Frank Anna Frank naplóban megörökített története széles körben ismert. A két év bujkálás érzékletes leírása a maga teljességében egyedi példaként maradt fent a második világháború üldöztetésének krónikái közül. Rengeteg színpadi és filmadaptáció készült belőle. A Karinthy Színház és a Nemes Nagy Ágnes színész szakképző iskola közös produkciója inkább egyfajta jegyzet a napló oldalaira.

A Deres Péter dramaturg és Vidovszky György által jegyzett szöveg nem meséli újra a Frank család tragikus történetét, hanem jelenkori kommentárokat fűz a felidézett eseményekhez egy spirituális helyszínen, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. Az alkotók azért döntöttek így, mert a téma aktualitására akartak összpontosítani: az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, a kirekesztés verbális formái újra megjelentek a társadalomban, és éppen a fiatalok a legveszélyeztetettebbek azok kritika nélküli gyakorlásában. Az előadást elsősorban nekik szánják – beavató drámafoglalkozással egybekötve.

Az előadás zenéjét Papp Gábor, koreográfiáját és jelmezeit Gyevi-Bíró Eszter készítette. A bemutatóra 2012. május 21-én, hétfőn 19 órától kerül sor. A zsinagóga klímája miatt meleg ruha ajánlott!

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr218000631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása