7óra7

Bemutatók a Katonában

Bemutatók a Katonában

2013. 07. 06. | 7óra7

Az önálló Katona József Színház létrejöttének 30 éves évfordulója alkalmából születő előadással folytatódik a Katona dokumentumszínházi sorozata, a Notóriusok, amely ezúttal a megalakulás eseményeit mutatja meg. Az Eleje - Notóriusok 30.1 - Nyelvemlékek a KATONA megalakulásának korából című produkció rendezője Máté Gábor.

A színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint művészi erők, szándék, akarat és lehetőség egybeesése tette lehetővé a Katona József Színház 30 évvel ezelőtti megalakulását.

A politikai és művészeti élet 30 évvel ezelőtti szereplőit a társulat jelenlegi tagjai személyesítik meg: Bán Bálint, Borbély Alexandra, Dénes Viktor, Elek Ferenc, Fullajtár Andrea, Kiss Eszter, Kovács Lehel, Ónodi Eszter, Pálos Hanna és Tóth Anita látható a Kamra színpadán.

Ion Luca Caragiale Farsang című darabját Gothár Péter rendezésében láthatja szombattól a közönség. A 19. század végi román irodalom kiemelkedő szerzőjének műveiben a nagyvárossá fejlődő Bukarest remekül jellemzett alakjai hűtlenkednek, hazudoznak és keverednek korrupciós ügyekbe. A Farsangot 1885-ben írta Caragiale. A Katona József Színház felkérésére Bodor Ádám tavaly újrafordította és átdolgozta a szöveget.

Az előadásban Ujlaki Dénes, Nagy Ervin, Lengyel Ferenc, Tasnádi Bence, Kocsis Gergely, Vajdai Vilmos, Jordán Adél, Pálmai Anna, Dankó István és Czakó Klári játszik, zenéjét Selmeczi György szerezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr937999603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása