7óra7

Bessenyei-díjat kap Jordán Tamás

Bessenyei-díjat kap Jordán Tamás

2013. 07. 06. | 7óra7

Jordán Tamás Hódmezővásárhely önkormányzata 2008-ban alapította meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. A kétszeres Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művészről, Hódmezővásárhely szülöttéről és díszpolgáráról elnevezett – az első három évben városi hatáskörű, majd a magyar nemzet egészére kiterjesztett – elismerést minden évben az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers- és prózamondás területeiről jelöltek közül egy személy és egy csoport kapja meg. A nettó 500 ezer forint pénzbeli juttatással járó díj olyan személyeknek, vagy csoportoknak adományozható, akik a magyar kultúra fejlesztésében és terjesztésében, a magyar nyelv ápolásában, a magyar nemzet és nyelv fennmaradásáért folytatott munkában kimagasló teljesítményt nyújtanak – vagy életükben nyújtottak –, és ily módon Bessenyei Ferenc szellemiségének megfelelően tevékenykednek – vagy életükben tevékenykedtek –, az ő munkásságát folytatva.

A kitüntetéshez a közgyűlés oklevelet és Bessenyei Ferenc portréját ábrázoló plakettet adományoz. A rendezvényen köszöntőt mond: Almási István polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő, Dr. B. Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye. Közreműködik: Rácz Tibor, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze, Kovácsné Gyovai Andrea fuvolaművész, Lauer Ágnes zongoraművész és Vágó János kürtművész, valamint a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola kamarakórusa.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr107999251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása