7óra7

Black Comedy – Fényes komédia egy vaksötét szobában

Black Comedy – Fényes komédia egy vaksötét szobában

2013. 07. 06. | 7óra7

Az ifjú szobrász, Brindsley Miller, és menyasszonya, Carol Melkett néhány drága, antik bútort kölcsönöznek engedély nélkül szomszédjuktól, hogy lenyűgözzék egyrészt Carol katonatiszt édesapját, másrészt a Brindsley munkáinak megtekintése végett egyazon estére vendégségbe hívott milliomos műgyűjtőt. Ám egy váratlan áramszünet, a szomszéd idő előtti visszatérése, valamint a fiú ex-szeretőjének hirtelen felbukkanása révén a dolgok kicsúsznak Brindsley és Carol irányítása alól, és a helyzet egyre katasztrofálisabbá válik.

„A főhős szobrásznak elege van küzdelmes életéből, és azt gondolja, hogy mi lenne, ha kicsit megalkudna, kompromisszumokat kötne, hogy kicsit könnyebb legyen. És ki ne értené meg ezt? Csakhogy mindez önbecsapással és önfeladással jár. Nem szeretném túlságosan aktualizálni, de úgy érzem, hogy áthallásos a történet. Ha sikerül ennek minden komikus és tragikus ízét megmutatni, akkor a nézőket elbűvöli majd az előadás” – mondja az előadás rendezője, Puskás Tamás.

A Black Comedy ősbemutatóját 1965-ben tartották a londoni National Theatre-ben. A bohózatot öt kategóriában is jelölték a legrangosabb színházi kitüntetésnek számító Tony-díjra, köztük a legjobb darabra is. Azóta gyakran látható a New York-i Broadway és a londoni West End műsorán is, Budapesten azonban már régen találkozhatott vele a közönség.

Black Comedy - Liptai Claudia, Blaskó Péter, Pokorny Lia, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Vári-Kovács Péter, Papp János, Kovács Patrícia

A Centrál Színház mostani előadása megtartja az eredeti helyszínt és időt, így az alkotók mind vizuálisan, mind hangulatában a hatvanas évek Angliájába kalauzolják a nézőket.

Ennek az időszaknak elmaradhatatlan jellemzője a Beatles – amelynek tagjai korban közel állnak a darab főhőséhez –, ezért minden előadást egy „mini-koncert” vezet fel élőben. A koncerten olyan emblematikus dalok lesznek hallhatóak, mint a She Loves You, a Help, a Can't Buy Me Love vagy a Yesterday, vagyis igazi koncerthangulat tölti be a Révay utcai színházat minden egyes alkalommal, amikor a Black Comedy lesz műsoron.

A Broadwayn több mint 14 ezer előadást megélt Black Comedyt a Centrál Színházban Schmied Zoltán, Kovács Patrícia, Blaskó Péter, Liptai Claudia, Pokorny Lia / Borbás Gabi, Papp János, valamint Simon Kornél és Vári-Kovács Péter szereplésével – utóbbi két színész a gitáron játszva is teljesít az előadásban – láthatják a nézők.

>>> Black Comedy - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr918001099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása