7óra7

Bozsik Yvette táncművész kerül a Trafó élére

Bozsik Yvette táncművész kerül a Trafó élére

2013. 07. 06. | 7óra7

Trafó A közlemény szerint a főpolgármester a szakmai bizottság véleménye alapján és többségi szavazatának figyelembe vételével hozta meg döntését, amelynek értelmében a Kossuth-díjas táncművész 2012. július 1-től 2017. június 30-ig vezetheti a Trafót.

A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére két jelentkező adott be pályázatot: Bozsik Yvette mellett a Trafót 13 éve vezető Szabó György, aki mellett az elmúlt hetekben számos magyar és több külföldi művész is kiállt.

A pályázati kiírás szerint a Trafó ügyvezető igazgatójának feladata a színház művészeti programjának kidolgozása, amelynek szempontjai között van a kortárs magyar és nemzetközi előadóművészeti csoportosulások reprezentatív megjelenítése, az intenzív együttműködés a független előadóművészeti műhelyekkel, továbbá fiatal és innovatív képző-, film-, fotó- és videóművészek bemutatása.

Az ügyvezető feladatai közé tartozik a különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó workshopok, kiállítások, vitaestek, előadás-sorozatok szervezése és hasonló profilú külföldi intézményekkel való együttműködés, továbbá a közönségbázis szélesítése, fiataloknak fejlesztő-nevelő programok szervezése.

A pályázatnak tartalmaznia kellett az idén mintegy 460 millió forintból gazdálkodó társaság ötéves időszakra vonatkozó részletes üzleti tervét, a hosszabb távú művészeti koncepciót, több évadra vonatkozó produkciós terveket, a pályázó személyes motivációját, a színház jelenlegi működésére vonatkozó észrevételeit, a változtatás esetleges irányáról kialakított álláspontját, az alkotótársak, együttműködő szakmai partnerek felsorolását és gazdasági stratégiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr288001417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása