7óra7

Cári Tibor UNITER-díjas

Cári Tibor UNITER-díjas

2013. 07. 06. | 7óra7

Cári Tibor A Romániai Színházi Szövetség által március 4-én hozott döntés értelmében Cári Tibor különdíjban részesül. A főleg színházi zene terén dolgozó művész május 13-án veheti át kitüntetését a Iașiban megrendezett UNITER Gála keretében.

Cári Tibor zeneszerző 1979-ben született Székelyudvarhelyen. Színházi pályafutását a temesvári magyar színházban, zongoristaként kezdte. A temesvári zeneakadémia elvégzése után több mint hetven alkalommal zeneszerzőként dolgozott, olyan rendezőkkel, mint Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, Bozsik Yvette, Balázs Zoltán, Göttinger Pál, Horváth Csaba. A Színház zenéje nevű projekttel gyakran zenél országszerte. Jelenleg William Shakespeare A két veronai nemes című darabján dolgozik, melyet március 9-én, Kolozsváron mutat be a Kolozsvári Nemzeti Színház, Ada Lupu rendezésében.

Cári Tibor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház állandó munkatársa. Az intézményhez szoros kapcsolat fűzi, az elmúlt évtizedben számos előadás zenéjét írta. Olyan címek fűződnek a nevéhez, mint a jelenleg is műsoron tartott Furnitur, Peer Gynt, Vagabondó, Borsszem Jankó, Rendőrség, Özönvíz előtt, vagy éppen a Parasztopera, amelyben zenei vezetőként tevékenykedett.

Az UNITER-díj Románia legrangosabb színházi kitüntetése, melyet minden évben a kimagasló teljesítményt nyújtó színházi alkotóknak ítél oda a Romániai Színházi Szövetség.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr87998975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása