7óra7

Cserhalmi György kapja a Páger-gyűrűt

Cserhalmi György kapja a Páger-gyűrűt

2013. 07. 06. | 7óra7

Cserhalmi György Idén tizenegyedik alkalommal adják át a Páger Antal-színészdíjat a makói Hagymaházban. A legendás színművész pecsétgyűrűjének mását a leszármazottak hozzájárulásával készítteti el minden évben a helyi önkormányzat. (A gyűrűt maga Páger Antal is elismerésként kapta 80 éves korában a Vígszínháztól.) A kitüntetést eddig Halász Judit, Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter, Kern András, Törőcsik Mari, Kulka János, Bánsági Ildikó, Rudolf Péter és Kútvölgyi Erzsébet vehette át.

A díjat minden esztendőben az a színész érdemli ki, aki a szakmai kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség. A döntnökök - Hegedűs D. Géza, Tordy Géza és Szalma Tamás színművészek, Réz András filmesztéta, valamint Gyarmati Antal, az egyetlen fiú Páger-unoka - választása 2013-ban Cserhalmi Györgyre esett, aki még játszott is együtt Páger Antallal az Elveszett paradicsomban.

Cserhalmi György január 27-én veszi át a díjat Buzás Péter polgármestertől.

_Korábban:_

>>> Kútvölgyi Erzsébet kapta a Páger-gyűrűt >>> Rudolf Péter kapta a Páger-gyűrűt >>> Bánsági Ildikó kapta a Páger-gyűrűt

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr437999317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása