7óra7

Debrecenben, Beregszászon és Szentpéterváron turnézik a Nemzeti Színház

Debrecenben, Beregszászon és Szentpéterváron turnézik a Nemzeti Színház

2013. 07. 06. | 7óra7

A korábbiaktól eltérően kinyitjuk a színház kapuit, és az egész nemzet teátrumává tesszük, melynek eszköze szoros együttműködés kialakítása vidéki és külhoni színházakkal, valamint városokkal is – fogalmazta meg Vidnyánszky Attila a Kossuth Rádió 180 perc című csütörtöki műsorában.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház új főigazgatója első munkanapján beszélget Szarvas Józseffel, a társulat színészével 2013. július 1-jén

A Nemzeti Színház igazgatója szerint ez vendégjátékok, ünnepek, események közös kitalálását és megszervezését jelenti. Az első turnék Debrecenbe, Beregszászra és Szentpétervárra indulnak majd – közölte.

A direktor úgy vélte, hatalmas szakadék tátong a vidéki és a fővárosi teátrumok között, így előbbiek számára „rettenetesen fontos” esemény lesz, amikor a Nemzeti Színházban játszhatnak majd. Ezen felül a nagy, vidéki színészek jubileumát is a Duna partján fogják megünnepelni. A határon túli és vidéki színészek rendszeresen szerephez jutnak majd, illetve a nemzetiségi színházak is lehetőséget kapnak – fejtette ki.

Az első esemény a szerb színjátszás megünneplése lesz, amely 200 évvel ezelőtt a Nemzeti Színházban, Magyarországon indult el; ez összeköt bennünket – hangsúlyozta Vidnyánszky Attila. Külön roma program is lesz, részleteket azonban nem árult még el az igazgató.

A szeptember 27-i évadnyitó előadásra, Tamási Áron Vitéz lélek című darabjára minden jegy elkelt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487998119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása