7óra7

Égigérő fű - Bemutató márciusban a Magyar Színházban

Égigérő fű - Bemutató márciusban a Magyar Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

A napokban elkezdődött az Égigérő fű című darab próbafolyamata, a készülő előadást Horváth Patrícia rendezi - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, az előadás főbb szerepeiben Moór Mariannát, Fülöp Zsigmondot és Györgyi Annát láthatja a közönség, Misut és Síróbabát pedig gyerekszereplők alakítják.

A mesejátékot Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál című regénye és az abból készült Égigérő fű című ifjúsági filmhez írt forgatókönyve alapján Szabó Borbála írta.

Az előadás bemutatóját a tervek szerint március 22-én tartják. A főszereplők mellett Dániel Vali, Szűcs Sándor, Sipos Imre, Soltész Bözse és Jegercsik Csaba játszik a produkcióban, a díszlet és a jelmez Kovács Yvette Alida, a zene Wagner-Puskás Péter munkája.

Az Égigérő fű című filmet 1979-ben mutatták be Palásthy György rendezésében. Rajz János és Dajka Margit mellett többek között Fónay Márta, Máriáss József, Drahota Andrea és Ujlaki Dénes játszott a filmben, a gyerekeket pedig Hintsch György és Ullmann Mónika alakította.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787999187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása