7óra7

Egy nap dátum nélkül – táncelőadás Karinthy és Szép Ernő művek nyomán

Egy nap dátum nélkül – táncelőadás Karinthy és Szép Ernő művek nyomán

2013. 07. 06. | 7óra7

Egy nap dátum nélkül

Az előadásban rövid történetek váltják egymást sodró ritmusban, képek egy-egy emberről, helyzetekről. Mindegyik így vagy úgy kicsit más, a végén mégis az az érzésünk, hogy a lényeg ugyanaz: az elmúlás és valóság.

Mindannyian megannyi szenvedést gyűjtöttünk össze életünk folyamán, amelyek kimondatlanul halmozódnak fel lelkünkben. Bezárjuk magunkat az általunk vállalt és oly szükségszerűnek megélt, rohanó, „semmire sincs idő” világában. S miközben a halál felé száguldunk, lepereg előttünk az élet.

„...nincs is valóság csak emberi lélek az ám

Cogito ergo sum ez így van de viszont ezenkívül semmi se biztos”
(Karinthy Frigyes)

„Most szüli meg most nyomul ki lelkéből most születik a világ”
(Karinthy Frigyes)

Az előadást Rózsa Barbara, Ivanics Lilla, Lendvay Zsóka, Spala Korinna, Kökény Róbert mv. (Experidance) és Baán György táncolják. Jelmeztervező: Nemes Nóra. Dramaturg: Nemes Orsolya. Zene: Szirtes Edina (Mókus) és Kézdy Luca. Koreográfus: Nemes Zsófia

Magdalena

Magdalena

Szép Ernő Csillagok, A gyertyának repült a lepke és Köszönöm című versei adják az alapját a műnek, amely egy szerelem története: 'se vele, se nélküle' kapcsolat érzelmi hullámai csapnak át fejünk felett.

A produkció koreográfusa: Leo Mujic. Belgrádban született fiatal koreográfus. Neves társulatok tagjaként és szabadúszóként nagy hírnevet szerzett magának Európa-szerte, mind a klasszikus balett, mind a kortárs tánc területén. A tavalyi sikeres Tavaszi Fesztivál záró est után pedig ismét a PR-Evolution Dance Company tagjaival alkot.

Az előadást Spala Korinna és Baranyai Balázs táncolják. Zene: Johann Sebastian Bach.
Koreográfia: Leo Mujic

*PR-Evolution Dance Company*

Az együttes megalakulása óta (2003.) képviseli az értékteremtő szellemiséget. Új utak keresése, a minél magasabb művészi fokra való törekvés, a kortárs tánc népszerűsítése egyaránt kiemelt célja hitvallásuknak. A tánc szépségén, mozdulatok kifejezőerején, az emberi test játékán keresztül jelennek meg előttük azok a képek, hangulatok, érzések, melyek mindennapjaikat átszövik.

2007-ben elnyerték a Főváros Közgyűlésének Különdíját új minőség megteremtésérét a hazai kortárs táncszínház világában.

Az együttes első művészeti vezetője Kun Attila volt. 2008 óta az együttes új vezetés alá került. Nemes Zsófia (Egy nap dátum nélkül koreográfusa) az új művészeti vezető, a Szegedi Kortárs Balett szóló táncosa volt, dolgozott a kortárs tánc szakma színe-javával. Legutóbb a Magyar Állami Operaház Macbeth című operáját koreografálta.

>>> Egy nap dátum nélkül - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr507998681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása