7óra7

Először Pécsen rendezik az Országos Színházi Évadnyitót

Először Pécsen rendezik az Országos Színházi Évadnyitót

2013. 07. 06. | 7óra7

A rangos eseményre meghívást kapott Magyarország összes színigazgatója, a legfontosabb előadó-művészeti szervezetek és a felsőfokú előadó-művészképző intézmények vezetői, de képviselteti magát a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Magyar Koreográfusok Társasága, hivatalosak továbbá a határontúli magyar színházak vezetői is.

Az évadot megnyitja L. Simon László, kultúráért felelős államtitkár, köszöntőt mond Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A házigazda Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója.

"Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő országos jelentőségű esemény házigazdája első alkalommal - a nyár folyamán nemzeti előadó-művészeti szervezet címet elnyert - Pécsi Nemzeti Színház társulata lehet" - áll a pécsi teátrum közleményében.

Ezen a napon délután fél 3-tól a Pécsi Ércbányász Fúvószenekar dallamaira kinyílnak a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárának kapui, és megkezdődik a jegy- és bérletárusítás. 



Este 7-től a Színház téren a Pécsi Nemzeti Színház művészei ízelítőt adnak az új évad zenés előadásaiból és az elmúlt évad sikerdarabjaiból.

Az estét a Misina táncház után a Pyro-Fókusz Kft. vízi fényjátéka zárja. S hogy a környék különleges nedűi se hiányozzanak az ingyenes rendezvényről, a Vylyan Pincészet finom borait, a Pécsi Sörfőzde pedig jellegzetes söreit hozza el a térre.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr168000191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása