7óra7

Éry-Kovács András lett a Harlekin Bábszínház igazgatója

Éry-Kovács András lett a Harlekin Bábszínház igazgatója

2013. 07. 06. | 7óra7

Harlekin Bábszínház, Eger A nyár elején megjelent kiírásokra a bábszínház igazgatói állására két, az EKMK vezetői posztjára hat szakember adott be pályázatot.

A Harlekin Bábszínház esetében Bal József megbízott igazgató és Éry-Kovács András pályázatát is támogatta a szakmai bizottság. A közgyűlés 12 igen, 5 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett döntött Éry-Kovács András mellett, akinek 2013 februárjától szól a megbízatása. Ő korábban rendezett a Magyar Televízióban, főszerkesztője és rendezője volt a Duna Televíziónak, dramaturg és rendező volt a Magyar Állami Operaházban, az egri Gárdonyi Géza Színházban dramaturgi munkákat végzett a 2011/12-es évadban.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ vezetői kiírására kiírt hat pályázatból két beadványt ítélt támogatandónak a szakértői bizottság, de Kovács Katalin és Kovács Ferenc pályázatai közül egyhangúlag Kovács Katalin jelenlegi megbízott igazgató kinevezését támogatta. Az ő megbízását javasolta a kulturális és idegenforgalmi bizottság is. Kovács Katalin kinevezését 15 igen szavazattal, három tartózkodás mellett támogatta az egri közgyűlés.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1007999713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása