7óra7

Fanny és Alexander az Újvidéki Színházban, Vidovszky-rendezésben

Fanny és Alexander az Újvidéki Színházban, Vidovszky-rendezésben

2013. 07. 06. | 7óra7

Két idős ember bolyong emlékei és fájdalmai útvesztőjében. Vagy két gyermek keresi a kiutat az élet feldolgozhatatlan kihívásaiból. Ingmar Bergman 30 éve készült filmjében a nyolcéves Fanny és a tízéves Alexander szemszögén keresztül mutatta meg azt a világot, amely sok ponton hasonlított, megegyezett saját gyermekkorával. A két gyermekben az idős ember beszél, az előadásban pedig a két idős emberben a gyermek szólal meg újra - olvasható a színház honlapján (www.uvszinhaz.co.rs) a rendező véleménye a darabról.

Fanny és Alexander

A rendező szerint Alexander hamleti kálváriája során újra szembesül korán elhunyt apjával, megtévedt anyjával és saját bosszújával. Meg tud-e bocsájtani élete végén a rá kényszerített szerep miatt, vagy nem: "az itt a kérdés".

A darab dramaturgja, Gyarmati Kata pedig úgy véli, hogy a színpadi adaptációjában az a "sorsdöntő", hogy Fanny és Alexander szerepét idősebb színészek játsszák el.

A Nemzeti Kulturális Alap által is támogatt darabban színpadra lép Banka Lívia, László Sándor, Szilágyi Ágota. A 10 éves Alaxandert Dukász Péter, míg a 8 éves Fannyt Ábrahám Irén játssza. Rajtuk kívül Pongó Gábor, Simon Melinda, Giricz Attila, Krizsán Szilvia, Elor Emina, Magyar Attila, Német Attila, Hajdú Tamás, Balázs Áron, Figura Terézia, Lőrinc Tímea, Crnkovity Gabriella, Sirmer Zoltán és Kőrösi István szerepel a darabban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr678000891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása