7óra7

Fiatal alkotók évada a dunaújvárosi színházban

Fiatal alkotók évada a dunaújvárosi színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza A Színház- és Filmművészeti Egyetem fizikai színház szakán tanuló Táborosi Margaréta, Widder Kristóf, a most végzős Boronkay Soma dramaturg, valamint Fige Attila végzős bábrendező-hallgató dolgozik majd a Bartókban.

A Kaposvári Egyetem Művészeti Kar Színházi Tanszékének két harmadéves színésze, Sodró Eliza és Hajmási Dávid is játszik majd a Duna-parti városban. A Képzőművészeti Egyetem friss diplomás tervezője, Kalácska Gábor immár másodszor tervez díszletet a teátrumban.

A Bartók Kamaraszínház első bemutatója Don Juan menyasszonyai című zenés kaland egyben, amelyet Táborosi Margaréta rendez és Boronkay Soma írja a szövegkönyvet. Az előadás zeneszerzője Darvas Ferenc.

Erdős Virág Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátékát, amely most jelent meg a Móra Kiadó gondozásában, először láthatják a gyerekek nagyszínpadon. Rendezője Fige Attila, Miareczky Edit a tervező, zenéjét a fiatal muzsikus, Nyitrai László jegyzi.

Dömötör Tamás Csehov azonos című műve alapján, mai történetként állítja színpadra a Sirályt, amelynek egyik főszereplője Vasvári Emese lesz.

A színház tavaszi zenés bemutatója a Kabaré című musical, rendezője és koreográfusa Király Attila, a főszerepet Lapis Erika játssza.

A Bartók Kamaraszínház és Nemzeti Színház közös produkciója az immár országosan is ismert Székely Csaba Bányavirág című szatírája, amelynek dunaújvárosi bemutatója 2013 áprilisában lesz a Bartókban, közvetlenül a budapesti premier után.

A 2012-13-as évad utolsó produkciója a legkisebbeknek készül, a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház Mesebeszéd című táncmesejátékának rendező-koreográfusa Gombai Szabolcs, a Bozsik Yvette Társulat táncosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr28000317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása