7óra7

Fischer-operával lépett fel a Fesztiválzenekar Brugge-ben

Fischer-operával lépett fel a Fesztiválzenekar Brugge-ben

2013. 07. 06. | 7óra7

Fischer Iván A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai mellett a nemzetközi mezőnyből válogatott énekesek és táncosok mutatták be az új magyar operát, amely hatalmas sikert aratott - közölte vasárnap este az MTI-vel Váradi Júlia, a BFZ kommunikációs menedzsere.

A Tsuchigumo eredetileg a japán no színház közismert darabja, hőse egy misztikus, pókszerű teremtmény. Operájához a hagyományos no előadás szövegét adaptálta Fischer Iván, hat nyelvű librettót formálva az anyagból.

A szerzői hangversenyen az opera mellett további kilenc kompozíció hangzott el. Köztük a Német-Jiddish kantáta, amelyet már számos más országban, például Svájcban is megszólaltattak. Ezt az alkotást sajnos a magyar közönség nem hallhatja, mivel előadását Fischer Iván Magyarországon nem engedélyezi. (Hogy miért, arra a karmester-zeneszerző nem kívánt kitérni az MTI érdeklődésére.)

A BFZ hétfőn, a zene világnapja estéjén a franciaországi Grenoble-ban lép fel. Szólistájuk Lendvay József hegedűművész lesz.

Magyarországon legközelebb október 7-én, a budapesti Kakaókoncerten játszanak a Fesztiválzenekar muzsikusai.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47999883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása