7óra7

Fröcskölik a festéket literszám - Miet Warlop a Trafóban

Fröcskölik a festéket literszám - Miet Warlop a Trafóban

2013. 07. 06. | 7óra7

Sétáló hajlabdák, előadott animáció, fejetlenség, trutyi. Képtelen hülyeségek. Arizonai álmodozók. Happy Tree Friends. Fröcskölik a festéket literszám – minden berendező réme. A két éve a Trafóban bemutatott Springville hibrid háziállatai közül a nadrágember megint feltűnik, és hozza új barátait.

Milyen mágnes? / Mystery Magnet

Miet Warlop vizuális művész, színházi háttérrel. Egyszerre több műfajban alkot: mozgó szobrait, élőképeit, autonóm szerkezeteit a színházi dramaturgia megújítására használja.

Ha elődöket, kapcsolódási pontokat akarunk találni, nyugodtan fordulhatunk a kortárs animációhoz, de ugyanolyan nyugalommal megnevezhetjük a kortárs színházművészet állócsillagait: Romeo Castelluccit és Robert Wilsont is. Ahogy pedig szürreális figuráival horrorba oltja a fantasyt (és viszont), az akár Dalít és Buñuelt is idézi.

Miet Warlop tárgy-színháza közös nevezőre hozza az installáció-művészetet, a performanszot, az akció-festészetet és a vizuális humort.

A Mystery Magnet olyan világot teremt, amelyben a szomorúságból humor fakad, a prózaiságból varázslat születik, a félelem pedig izgalommá szelídül. A képzelőerő hatalom. Az előadás szereplői (köztük Warlop) teljesen eltűnnek a ruhák, parókák, kosztümök mögött/alatt. Warlopnak a színház (majdhogynem) kiállítóterem. A pillanatképekből összerakott előadás festékből, habból, füstből, átmeneti anyagokból formálódik egésszé, majd le is bomlik a szemünk előtt. Érzéki és szubjektív világ és élmény tárul elénk, önfeledt és felelőtlen. Mi, nézők meg csak nézzünk és hagyjuk, hogy a képek visszanézzenek ránk.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr127998603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása