7óra7

Ghost musical a Budapesti Operettszínházban

Ghost musical a Budapesti Operettszínházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője a kedd délutáni sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a Ghost nagyon aktuális témákat dolgoz fel. "Az utóbbi években az embereket roppant mód izgatja a halál utáni, a földöntúli létezés. A darab ezt a mindenkit foglalkoztató témát boncolgatja, nagyon ízléses, finom módon" - fogalmazott.

Ghost - sajtótájékoztató

Spirituális keretben egy szép szerelmi történet elevenedik meg, ugyanakkor a mai kor pénzügyi, gazdasági átverésekre épített világa is megjelenik a zenés darabban. A rendező-igazgató kiemelte, hogy olyan technikai csodákat is igyekszenek megvalósítani, amelyekkel a színház nézője még nem találkozott a Nagymező utcában.

Hozzátette, hogy londoni és New York-i produkciók erősen támaszkodtak a filmszerű színre vitelre, természetesen a budapesti előadás is kapcsolódik hozzá, de sokkal jelentősebb lesz a történet emberi vonatkozása.

Ghost - sajtótájékoztató

A darab két fiatal kapcsolatáról szól. Már éppen házasságukat tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán a fiú meghal, de olyan erős benne a szerelem, hogy nem tudja elhagyni az árnyékvilágot. Szelleme itt marad, mert rájön, halálát barátjának hitt vetélytársa okozta, aki most szerelme életére tör. Egy spiritiszta segítségével kapcsolatot talál a lánnyal, értesíti a veszélyről, ám ő nagyon nehezen érti meg és fogadja el mindezt.

Ghost - sajtótájékoztató

A Ghost című musical zenéjét Dave Stewart és Glen Ballard komponálta, szövegkönyvét pedig ugyanaz a Bruce Joel Rubin írta, aki a híres film forgatókönyvét (amelyért Oscar-díjat kapott), így a darab is a film ívét követi. 1990-ben mutatták be a zenés változat alapjául szolgáló világhírű, nagysikerű, többszörös Oscar-díjas filmet Patrick Swayze, Demi Moore és Whoopi Goldberg főszereplésével.

Ghost - sajtótájékoztató

A magyar szöveget Müller Péter Sziámi írta, a jelmezeket Velich Rita, a díszletet Khell Csörsz tervezte. A karmester Makláry László, a koreográfus Tihanyi Ákos. A házasodni készülő párt, Samet és Mollyt Vágó Bernadett és Dolhai Attila, illetve Muri Enikő és Kerényi Miklós Máté alakítja. Oda Mae Brownként Szulák Andrea és Peller Anna látható. A Metró Szellem Szabó P. Szilveszter és Brasch Bence, a Kórházi Szellem Földes Tamás és Józsa Imre lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617998539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása