7óra7

Gyarmati Kata az Újvidéki Színház megbízott igazgatója

Gyarmati Kata az Újvidéki Színház megbízott igazgatója

2013. 07. 06. | 7óra7

László Sándor egészségi okok miatt januárban benyújtotta a lemondását az Újvidéki Színház igazgatói posztjáról. László két cikluson át vezette sikeresen a színházat.

Gyarmati Kata

Gyarmati Kata 1977. október 16-án született Zentán, Jugoszláviában, a mai Szerbia területén. A Veszprémi Egyetem Színháztudományi Tanszékének színháztörténet szakán szerzett diplomát.

Az egyetem elvégzése után az Újvidéki Színház (Novosadsko pozorište) dramaturgja 2004-ig. 2004-től 2006-ig a budapesti Bárka Színház egyik dramaturgja, majd 2006-tól 2008-ig a szintén budapesti Stúdió K Színház tagja. 2008 szeptemberében visszatért Újvidékre, ahol művészeti vezetőként és dramaturgként dolgozik.

Dramaturgként több színház életében is részt vett: a Szabadkai Népszínházban, a Zentai Magyar Kamaraszínházban, a Tanyaszínházban, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban, a Bárka Színházban.
Alkotótársa volt Czajlik Józsefnek, Vidovszky Györgynek, Kokan Mladenovićnak, Mezei Kingának, Urbán Andrásnak, Fodor Tamásnak, László Sándornak, George Ivascunak, Rahim Burhannak, Diego de Breának, Anca Bradunak, Radoslav Milenkovićnak, Ljuboslav Majerának, Sorin Militarunak, Puskás Zoltánnak, Hernyák Györgynek. Több drámája nyert a Katona József-pályázaton, ezeket az Újvidéki Színház, a Tanyaszínház és a Zentai Magyar Kamaraszínház mutatta be. A Vajdasági Magyar Drámaíróversenyen is sikeresen vett részt több alkalommal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657999023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása