7óra7

Hazugság hazugságot követ

Hazugság hazugságot követ

2013. 07. 06. | 7óra7

A Lumpok története szerint Szederváry Kamilla (Holocsy Krisztina) simlis, állítólagos honvédözvegy, aki jobbkeze Mosolygó Menyhért, az elcsapott zugügyvéd (Fabó Tibor Jászai Mari-díjas) segítségével igyekszik végigkoldulni az adakozásra hajlandó bús honfitársakat. Vele él romlatlan leánya, Irén (Tar Renáta), aki nagyon szerelmes Károlyba (Majorfalvi Bálint), s a fiú is őbelé, de szegény, és ezért mennie kell. Feltűnik viszont Timót Pál, a gazdag vidéki birkatenyésztő (Olasz István), s beleszeret a lányba. Zátonyi Bence, a gátlástalan, szélhámos házibarát (Mokos Attila) kapva kap a lehetőségen, s ő veszi el Irént, hogy nagy pénzért továbbadhassa Timótnak, miként tette ezt Elzával, előző feleségével (Holocsy Katalin). Ez Csiky Gergely három felvonásos színművének alapkonfilktusa.

Lumpok

Valló Péter Kossuth-díjas rendező m.v. mai felhangokkal viszi színre az előbb Proletárok, később Ingyenélők, most Lumpok című színművet. Szerinte nem is az ügyeskedés formája, hanem a mögötte lévő emberi mentalitás a lényeg. A történetben hazugság hazugságot követ, aljasság aljasságot generál. Azután eljön az igazság pillanata. A három felvonásos színmű bemutatója október 22-én, pénteken este hét órakor kezdődik.

A darabot Prolik címmel Máté Gábor is megrendezi az egri Gárdonyi Géza Színházban, ennek bemutatójára november elején kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr658003755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása