7óra7

Hétfőn temetik Divéky Zsuzsa operaénekest

Hétfőn temetik Divéky Zsuzsa operaénekest

2013. 07. 06. | 7óra7

Divéky Zsuzsa az első magyar operaénekes volt, akit meghívtak a Bayreuthi Ünnepi Játékokra, ahol tíz éven át volt szólamvezetője a rangos fesztiválkórusnak. A Szilágyi Erzsébet Leánygimnáziumban ismerkedett meg az énekléssel, az iskola kórusát a legendás Sztojanovics Adrienn vezette.

1951-től volt a Magyar Állami Operaház tagja. Az ott és az Erkel Színházban töltött 35 év alatt az operairodalom teljes skáláján mozgott. Szerepei közül kiemelkedik A varázsfuvola harmadik hölgye, A sevillai borbély Lamberto Gardelli vezette felvételének Bertája, Melis Györggyel, László Margittal és Réti Józseffel. Renata Scotto, Placido Domingo, Giulietta Simmionato és más vendégszereplő világnagyságok budapesti partnere volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr707998317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása