7óra7

Ilja Gajszin orosz karmester nyerte el az Aranypálcát

Ilja Gajszin orosz karmester nyerte el az Aranypálcát

2013. 07. 06. | 7óra7

Budapesti Operettszínház A második a francia Pierre Hoppé lett, a harmadik díjat megosztották az ausztrál Carolyn Watson és a magyar Balassa Krisztián között a Budapesti Operettszínházban rendezett versenyen.

Kerényi Miklós Gábor zsűrielnök, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a díjak átadása előtt, szombat éjjel elmondta, kemény vitát folytatott a zsűri, ezért a díjakat átstrukturálták, így a harmadik díjat megosztották.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) különdíját, egy Herendi-vázát és egy koncertfelkérést az MR Szimfonik Live vezénylésére a magyar versenyző, Balassa Krisztián kapta, a díjat Szabó László Zsolt vezérigazgató-helyettes adta át.

A Budapesti Operettszínház különdíját, felkérést az Elisabeth című Lévay Szilveszter-musical dirigálására Pierre Hoppé nyerte el - közölte az MTI-vel vasárnap Szentpéteri András marketingmenedzser.

A Herendi Porcelánmanufaktúra elismerését, egy vázát, valamint a Kodály Filharmónia Debrecen különdíját, egy koncertfelkérést a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus vezénylésére a 2013/2014-es évadban, az ausztrál Carolyn Watsonnak ítélték. A versenyben a dirigensekkel legtöbbet dolgozó muzsikusok - a Budapesti Operettszínház zenekara és a szólisták - által odaítélt különdíjat, egy Herendi-vázát szintén az orosz Ilja Gajszin vehette át.

A döntő nagyszabású gálaest volt, amelyet megelőzően megkoszorúzták a 130 éve született zeneszerző, Kálmán Imre teátrum előtt álló szobrát.

A döntőn jelen volt a verseny névadójának lánya, Kálmán Yvonne. Az egyik fővédnök, Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere képviseletében L. Simon László kulturális államtitkár a gálaesten hangsúlyozta: az operett hungarikum, a legmagyarabb zenés műfaj.

Az esten a Kálmán-melódiák mellett Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kocsák Tibor, Szakcsi Lakatos Béla, Szörényi Levente, Lévay Szilveszter, Frank Wildhorn és Claude-Michel Schönberg műveiből hangzottak el részletek.

Kerényi Miklós Gábor végül bejelentette, a Budapesti Operettszínház folytatja nemzetközi zenei versenyeit, így 2013 tavaszán kerül sor a Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekversenyre Révkomárom városával közös rendezésben.

A döntőről készült felvételt a Duna november 9-én tűzi műsorára.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr717999697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása