7óra7

Isten madárkái – bemutató az Ódry Színpadon

Isten madárkái – bemutató az Ódry Színpadon

2013. 07. 06. | 7óra7

Színház- és Filmművészeti Egyetem Máthé Zsolt az MTI-nek elmondta, hogy egy olyan "kicsi" darabról van szó, amelyet önállóan nem szoktak játszani, csak több egyfelvonásossal együtt. De miután maga a történet kiegészül Szép Ernő-versekkel, -kuplékkal és haikurészletekkel, önálló előadásként is megél már a színpadon.

Az Isten madárkái egy budai díszmadár-kereskedésben játszódik az 1930-as évek elején. A főszereplők Fini, a bolt tulajdonosnője és egy titokzatos, a boltba naponta betérő úr, akik Fini barátnéja, Hörömpőné rafinériájának köszönhetően kerítenek sort első randevújukra.

A darab alkalmas apró karakterek eljátszására, de a színészek bemutathatják tánc- és énektudásukat is. Az előadás így remek lehetőség az egyetemisták számára, hogy képességeikről tanúbizonyságot tegyenek. "Önmagukkal báboznak", madárszerű karaktereket játszanak, ezt a ruhák, hajak és sminkek is erősítik. "Félig szürreál, félig rajzfilm hangulatot próbáltam teremteni" - fejtette ki a rendező.

Az előadásban Mórocz Adrienn, Andrusko Marcella, Ivanics Tamás, Eke Angéla, Bohoczki Sára, Szolár Tibor, Márkus Sándor, Czupi Dániel és Makra Viktória játszik. Az osztályvezető tanár Meczner János és Csizmadia Tibor.

A keddi bemutatót követően az Isten madárkáit májustól az évad végéig többször is láthatja az Ódry Színpadon a közönség.

>>> Isten madárkái - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr658000875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása