7óra7

Jövő csütörtökön búcsúztatják Seregi Lászlót

Jövő csütörtökön búcsúztatják Seregi Lászlót

2013. 07. 06. | 7óra7

A neves koreográfust május 11-én este, életének 83. évében érte a halál. Seregi Lászlót az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti.

A Magyar Állami Operaház június 21-iki, 22-iki, 23-iki és 24-iki Rómeó és Júlia előadásait Seregi László emlékének ajánlja. A Magyar Nemzeti Balett volt balettigazgatója, karizmatikus alkotója emlékére az operaház új évadában Seregi-Shakespeare hónapot tart: 2013 áprilisában mindhárom nagysikerű művét sorozatban játssza majd a dalszínház balettegyüttese.

Seregi László koreográfiáival a Magyar Nemzeti Balett az elmúlt évtizedekben számos kiemelkedő sikert aratott külföldön is. Műveit a világ jelentős balettszínpadain (egyebek közt Moszkva, Róma, Prága, Bordeaux, Edinburgh, Köln, Leningrád, Kijev, Berlin, Monte Carlo, Bécs, Salzburg, Párizs, Torino, London, Zürich és Sydney színházaiban) bemutatták és műsoron tartják.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr408000639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása