7óra7

Két bemutató márciusban a Vígben

Két bemutató márciusban a Vígben

2013. 07. 06. | 7óra7

Vígszínház Az Átutazók című Hanoch Levin-darabot Eszenyi Enikő rendezésében mutatják be. A szinte az egész társulatot megmozgató előadás Törőcsik Mari vendégszereplésével látható - olvasható a Vígszínház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Törőcsik Mari a készülő előadásban huszonöt év után lép újra a Vígszínház színpadára. Az előadás ismertetője szerint Hanoch Levin szórakoztató, mégis erős hatású darabjából egyszerűség, bölcsesség és emberség árad.

A darabban egy kis közösség, néhány család, több generáció mindennapjai elevenednek meg a szemünk előtt. Az Átutazók műfaja "komédia nyolc temetésben", de minden mondata életszeretetről árulkodik - áll az ismertetőben.

A Pesti Színházban Térey János új fordításában látható a klasszikus római komédia, Plautus A hetvenkedő katona című darabja március 10-től.

Az előadást Szőcs Artur állítja színpadra, aki az utóbbi években klasszikus rendezéseivel megszólította a fiatalabb korosztályt is.

Plautus művei már születésük idején is különlegesnek számítottak metsző humorukkal, csattanós szerkesztésükkel, remek párbeszédeikkel, korukat megelőző szemléletükkel és pontos emberábrázolásukkal - áll a produkció ismertetőjében.

Mint írják, a darab műsorra tűzésével az alkotók a szórakoztatás mellett szeretnék ráirányítani a figyelmet az antik drámairodalom örök értékeire is.

"Jó lenne új tartalmat, értelmezést kínálni azoknak, akiknek ismerősen cseng ez a cím: A hetvenkedő katona. És jó lenne, ha a nézők egy kortárs szerző nevét keresnék a színlapon az előadás után" - idézik Szőcs Artur szavait.

>>> Átutazók - színlap, szereposztás, jegyvásárlás >>> A hetvenkedő katona - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr547999059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása