7óra7

Kiosztották a Kisalföld TAPS-díjakat a győri közönség kedvenceinek

Kiosztották a Kisalföld TAPS-díjakat a győri közönség kedvenceinek

2013. 07. 06. | 7óra7

Bodrogi Gyula A díjat a Kisalföld című, Győr-Moson-Sopron megyei napilap alapította a befejezés előtt álló évad kiemelkedő művészi teljesítményeinek jutalmazására. Az évad legjobbjait a művészeti intézmények vezetőiből és szakújságírókból verbuválódott kuratórium jelölte, nevüket, fotóikat a lap közzétette, s közülük szavazhatott a közönség arra a művészre, aki a legjobban megnyerte tetszését.

A Kisalföld TAPS-díjat a színész kategóriában Járai Máté, a színésznők közül Szina Kinga kapta, a legjobb rendezőnek járó elismerés pedig Forgács Péteré lett - ők valamennyien a Győri Nemzeti Színház művészei.

A közönség kedvenc férfi, illetve női balett-táncosa Pátkai Balázs és Gyurmánczi Diána, a Győri Balett két művésze lett. Rab Viki, a győri Vaskakas Bábszínház zeneszerzője érdemelte ki a közönség elismerését a bábszínész kategóriában, a zenészek közül pedig Lukács Évát, a Győri Filharmonikus Zenekar hegedűsét jutalmazták.

Velekei László, a Győri Balett alkotója kapta meg a koreográfusok díját, míg a zenekari darabok kategóriájában a Győri Filharmonikusok szólistái érdemelték ki az elismerést.

Produkciókat is értékelt szavazataival a közönség. Ennek alapján a Portugál nyerte a TAPS-díjat a győri teátrum prózai előadásai közül, míg az Aranycsapat vitte el a pálmát a zenés darabok sorában. Az évad bábszínházi előadásai közül pedig a Csizmás kandúr tetszett legjobban a közönségnek.

A díjat, "a tökéletesség gömbjét" Borsodi László és Alexovics László készítette. A két és fél kilogrammos nikkelezett és krómozott színtiszta alumínium gömb a művészet tökéletességét, a művészi teljesítmény nagyszerűségét fejezi ki - hangzott el az átadó ünnepségen.

Bodrogi Gyula köszöntőjében úgy vélekedett: szép ez a díj "a maga kerekségével, mindent magában foglalásával". "Aki ezt csinálta, az szereti a színházat és a színészeket" - szögezte le.

A nemzet színésze szerint a díj értékét emeli, hogy a művészek a közönségtől kapták, akik a játszótársaik, akikkel minden egyes előadáson együtt játszanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr728000579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása