7óra7

Költségvetési intézményként működik tovább az egri színház

Költségvetési intézményként működik tovább az egri színház

2013. 07. 06. | 7óra7

Gárdonyi Géza Színház A két intézményt az év elején vette át Eger önkormányzata az addigi fenntartótól, a Heves Megyei Önkormányzattól, most született döntés arról, hogy a város milyen formában - gazdasági társaságként vagy költségvetési intézményként - működtesse őket.

A közgyűlés arról is határozott, hogy független könyvvizsgáló tekintse át a színház 2011. január 1. és 2012. március 31. közötti gazdálkodását. A színházat ugyanis szállítói tartozások terhelik, illetve nem fejeződtek be azok a belső ellenőrzések, amelyeket a korábbi fenntartó rendelt el.

Az új fenntartó szükségesnek tartja az intézmények létszám-racionalizálását a művészeti és a gazdasági-igazgatási területen egyaránt.

A könyvviteli, adminisztrációs feladatok ellátásával az Egri Közszolgáltatások Városi Intézményét bízta meg a közgyűlés. A város 2012-től működtetési megállapodást köt a két színházzal, és az rögzíti az intézményi feladatokat és a fenntartói kötelezettségvállalást.

Arról is döntöttek, hogy a polgármesteri hivatal gazdasági irodája a Harlekin Bábszínház igazgatójával együttműködve készítsen részletes javaslatot a művészi állomány racionalizálására.

A közalkalmazotti jogviszonyok megszüntetéséhez szükséges fedezetet a város az önkormányzati feladatellátás tartalékának terhére biztosítja, maximálisan 5,9 millió forintot.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr708001157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása