7óra7

Különleges programokkal kezdi az évadot a Nemzeti Táncszínház

Különleges programokkal kezdi az évadot a Nemzeti Táncszínház

2013. 07. 06. | 7óra7

Nemzeti Táncszínház „Nagy lendülettel kezdjük az új évadot” – mondta Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója. Az előadások majd csak szeptember 20-tól indulnak, de a színház már előtte megnyitja kapuit, hiszen 15-én és 16-án a Kulturális Örökség Napjai alkalmából a nézők betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé. Ugyanezen a hétvégén, szeptember 13-15. között nem csak Budapesten, hanem Keszthelyen is várják a táncot kedvelő közönséget, hiszen tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Balaton Kongresszusi Központ és Színházzal együttműködve a Keszthelyi Táncpanoráma.

Szeptember 22-én szintén két helyszínen várja vendégeit a Nemzeti Táncszínház. Ezen a napon az L1danceFest helyszíneként két produkciónak is helyet ad az intémény: 19 órakor a Refektóriumban Vass Imre GAP – The soloist című (H)ősbemutatója, míg 20:15-től a dán Granhoj Dans Men & Mahler című vendégjátéka látható. Napközben pedig a táncszínház standja és kollégái is jelen lesznek a TeARTrum Feszten az Andrássy úton, amelyen a Budapest Táncszínház Sec című előadásából lehet megtekinteni egy részletet.

„A tematikus napokat is folytatjuk, hiszen nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk nézőinktől” – tette hozzá Török Jolán. Október 7-én az Állatok Világnapját ünnepelik meg a Vackor kalandjai című táncmesejátékkal, amit az Inversedance – Fodor Zoltán Társulata ad elő. A produkció után pedig a Csillag születik című műsorból ismert Kovácsovics Fruzsina tart interaktív zenés foglalkozást a gyerekeknek. Október 31-én pedig Halloween alkalmából nem mindennapi hangulattal, a Varidance A varázslat című előadásával, táncházzal és jelmezversennyel várja az érdeklődőket a Budai Várban található teátrum.

A különleges programok mellett ősszel a Nemzeti Táncszínház repertoárja is bővül néhány új produkcióval. Budapesti bemutatót tart október 19-én a Pécsi Balett, Bonyodalmas balkáni lakodalmas címmel, amelyet Zachár Lóránd koreografált. A Győri Balett számára Harangozó Gyula készítette el a Zorba című darabot, a produkció fővárosi premierje november 7-én lesz a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában. Új produkció születik Karma – Az élet játéka címmel az indiai tánckultúrát képviselő Sivasakti Kalánanda Táncszínház előadásában november 15-én. Nagyszabású előadásra készül a Bozsik Yvette Társulat, november 17-én a Művészetek Palotájában mutatják be legújabb, Orfeusz és Euridiké című produkciójukat. November 28-án a Táncszínházban pedig Feledi János Puccini zenéjére komponált Le Villi – Lidércek című bemutatója látható.

Az új darabokon kívül más újdonság is lesz a Nemzeti Táncszínház életében: mint ismeretes a színház vezetését 2013. január 1-jétől új igazgató veszi át, Ertl Péter személyében. „Számomra megnyugtató az a tudat, hogy olyan embernek adhatom át ezt a közönség által is elismert intézményt, aki immár hat éve dolgozik velem” – tette hozzá az igazgató.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr1007999991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása