7óra7

Leányálom: női sorsok a Vaskakas Bábszínházban

Leányálom: női sorsok a Vaskakas Bábszínházban

2013. 07. 06. | 7óra7

A szövegkönyvet női élettörténetekből, vallomásokból állították össze az alkotók: a rendező, Solt Róbert dramaturg és az előadás három színésze, Kocsis Rozi, Ujvári Janka és Gergely Rozália - mondta Csobod Eszter művészeti titkár az MTI-nek.

Leányálom - Kalmár Bence díszletterve

A mosodában játszódó színműben nők mesélnek saját sorsukról, az anyaságról, a barátságról, a szexről, az anorexiáról, az öregségről. Miközben tisztulnak a ruhák, tisztulnak a történetek, az emberi sorsok.

Az alkotóközösség a huszadik század második felének magyar könnyűzenéjével és sok humorral fűszerezte a történetek sorát, hogy az élettel való egyezések szórakoztatóak (is) legyenek.

"Vannak a férfiak. És vannak ezek a nők. Mi. Anyám, nagyanyám, húgom, barátnőm, szomszédom. Valami hasonló bennünk, valami ismétlődik. Valami, ami jó, ami fáj, ami nehéz, ami nevetséges. Sokat köszönhetünk egymásnak. Jót meg rosszat. A földön állunk. Mindent túlélünk. A nők mozgatják a világot. Nem fönt, hanem lent. A piacon, az utcán, a fürdőben, a munkahelyen" - vallja az előadásról Pelsőczy Réka. A Katona József Színház színész-rendezője két évvel ezelőtt már dolgozott együtt a Vaskakas csapatával, akkor A pecsenyehattyú és más mesék című produkciót vitte színre.

A Leányálom díszleteit Kalmár Bence, jelmezeit Tihanyi Ildikó tervezte, a koreográfia Fejes Kitty munkája.

A Vaskakas évek óta színesíti repertoárját felnőtteknek szóló előadásokkal. Korábban egyebek között a Kádár Kata revüt, a Bernarda Alba házát és Az eső labirintusát játszották tizenhat éven felülieknek nagy sikerrel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr257998635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása