7óra7

Magyar mesék a Belvárosi Színházban

Magyar mesék a Belvárosi Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Március 13-ától a Belvárosi Színházban, az Orlai Produkciós Iroda előadásában látható a Fülkefor és vidéke című produkció, amelyben Parti Nagy Lajos olvassa fel az Élet és Irodalom Magyar mesék című sorozatában, majd később kötetben is megjelent írásokat.

Parti Nagy Lajos

"Lassan két éve, hogy, heti rendszerességgel, elkezdtem írni ezt a sorozatot az Élet és Irodalom páratlan oldalán – mondja Parti Nagy Lajos. – Az első »évad«, az első 53 írás Fülkefor és vidéke címmel tavaly megjelent a Magvető kiadónál. Hogy mikor lesz vége, végük, nem tudom. Magyar meséknek neveztem el őket, noha, természetesen, álmesék, a népmese bizonyos elemeit, nyelvét imitáló kisformák, abszurdok a rögvaló abszurditásáról, glosszák a helyzet margójára. Okom bőven volt rájuk, célom velük csak annyiban, hogy egy hagyományos, mégis szabad műformába »becsatornázzam« az írói, állampolgári köz-érzetemet."

Parti Nagy Lajos meséit és felolvasását Dés László "zenéli el" a Belvárosi Színházban tartott előadáson.

>>> Fülkefor és vidéke - színlap, időpontok, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587999271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása