7óra7

Magyar Színházi Társaság: kizárólag szakmai kérdésekben

Magyar Színházi Társaság: kizárólag szakmai kérdésekben

2013. 07. 06. | 7óra7

Csizmadia Tibor elnök beszámolójában érintette az elmúlt közgyűlés óta eltelt időszakban történt fontos eseményeket. Szóba került a Színházi Bizottságban és a NEÉT végzett munka, a középdíjak odaítélésének megváltozott rendszere. Hosszasan beszélt az új tulajdonosi szerkezetű POSZT-tal kapcsolatos feladatokról és a Társaság által rendezett szakmai összejövetelekről.

A résztvevők megszavazták, hogy a Színházi Társaság is részt vegyen a Humán Platform elnevezésű programban, amely az EMMI alá tartozó különböző szakmai szervezeteket – kulturális, egészségügyi, szociális – fogja össze szigorúan politikamentesen, s melynek célja a minisztérium és a civil szervezetek közti jobb munkakapcsolat helyreállítása.

A jelenlévők szavaztak arról is, hogy kiket terjesszenek fel Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjra. Az elnöki és a gazdasági beszámolót a testület elfogadta.

Az összejövetel legfontosabb üzenete az volt, hogy bár mindennapjainkat szinte teljesen átjárja a politikum, a Színházi Társaságnak politikától mentesen, kizárólag szakmai kérdésekben kell hangját hallatnia.

A Társaság továbbra is felajánlja a szakmai szervezeteknek a különböző, általuk megadott szakmai témákról szóló rendezvények megszervezését. A Magyar Színházi Társaság két új taggal bővült: a Szegedi Pinceszínház és a budapesti Játékszín felvételét is elfogadták.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr47999467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása