7óra7

Májusi leállása után ismét működik a Szputnyik

Májusi leállása után ismét működik a Szputnyik

2013. 07. 06. | 7óra7

Antigoné - Fábián Gábor A társulat augusztus végén elköltözött eddigi állandó játszóhelyéről, a MU Színházból. Sok más független társulathoz hasonlóan a FÜGE által létrehozott Jurányi Inkubátorházban kaptak helyet. A II. kerületben található volt iskolaépület egyik szárnyát a HOPPart Társulattal és a Soharóza Kórussal közösen fogják használni.

Az Anamnesis című előadásukat, amelyet a múlt évadban a Katona József Színházzal koprodukcióban hoztak létre (kritikánk itt meghívást kapott Nyitára, Kelet-Európa legrangosabb színházi fesztiváljára A Divàdelnà Nitra 21. alkalommal kerül megrendezésre. Az előadást szeptember 22-én láthatja majd a közönség magyar nyelven, szlovák és angol felirattal.

Szeptember folyamán Grazban dolgozik a Szputnyik. Idei első bemutatójukat szeptember 28-án tartják a Schauspielhaus Graz-cal koprodukcióban. Franz Kafka Amerika című befejezetlen regényét Bodó Viktor adaptálta és rendezi.

A történet egy tizenhat éves német fiúról szól, akit szülei egy szerelmi ügy miatt Amerikába „száműznek”. Karl sorsát a kafkai világra jellemző felső, sötét erők szervezik, az ő döntései nem lényegesek, egy átláthatatlan rendszer áldozataként bolyong. Újabb és újabb lehetőségeket kap a sorstól (látszólag), de nem tud sehol sem megfelelni az elvárásoknak. Bűntelenül bűnhődik, egyre lejjebb csúszik, végül egy gigantikus, másvilágszerű intézmény, az Oklahomai Természeti Színház tagja lesz.

Az előadásban fontos szerepet kapnak az egyre jobb német nyelvtudással bíró társulat (Fábián Gábor, Jankovics Péter, Lajos András, Szabó Zoltán, Tóth Simon Ferenc) és Pető Kata. Továbbá hét grazi színész, akikkel a sok éve tartó együttműködés okán szinte már egy társulatként dolgozik együtt a Szputnyik.

Október közepén pedig különleges helyszínen, az EMMI Budapesti Javítóintézetében hét alkalommal lesz látható az Antigoné című osztályterem-színházi előadás (kritikánk itt Három nap alatt az Intézet összes diákja látni fogja az előadást és részt vesz a hozzá kapcsolódó foglalkozáson. Ezután négy alkalommal jászberényi középiskolások vehetnek majd részt a programon a Malom Film-Színház szervezésében.

A további tervek megvalósulása és a társulat újraindulása alapvetően az éves pályázat eredményétől függ, aminek a kihirdetését várják – áll a Szputnyik sajtóközleményében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr527999967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása