7óra7

Megvan a döntés: íme a 2013. évi színházi működési pályázatok eredménye

Megvan a döntés: íme a 2013. évi színházi működési pályázatok eredménye

2013. 07. 06. | 7óra7

A *befogadó színházak* közül a legtöbbet az újbudai Mu Színház kapta (33 millió forint), 28 milliót kaphat a Szkéné Színház, 18-18 milliót a Bethlen Téri Színház és a szegedi MASZK Egyesület. 16 milliós támogatásban részesül a jászberényi Malom Film-Színházat fenntartó Új Színházért Alapítvány. 12 millió illeti a II. kerületi Átrium Film-Színházat működtető Angolnyelvű Színház Közhasznú Alapítványt. 10 milliót kap a Városi Színház, 7 milliót a Marczibányi téri művelődési intézményt és a Klebelsberg Kultúrkúriát működtető II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. 6 milliónál valamivel kevesebbet ítéltek meg a Bakelitnek, 5-5 milliót kap a Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei, a kaposvári Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány, illetve a Fonó Budai Zeneház.

*Ernyőszervezetként* 8 milliós támogatásban részesül az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete (ESZME).

A *produkciós szervezetek* közül 9 milliós támogatást kap a Manna Kulturális Egyesület, 7 milliót kap a Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület.

A *produkciós házak* közül 17 milliót ítéltek meg a FÜGE-nek, 13 milliót kap a Műhely Alapítvány, 12 milliót a SÍN, 7-7 milliót az Új Előadóművészeti Alapítvány és az Orkesztika Alapítvány.

A befogadói és forgalmazói kategóriában összesen 242 850 000 forint támogatásról döntöttek.

Az *alkotóműhely* kategóriában 5-5 millió forintos kiemelt támogatásban részesült a PanoDráma és a Természetes Vészek Közhasznú Egyesület. Egyenként 3,5 milliót kap a szegedi Metanoia Különítmény, az Andaxínház és az Élőkép Művészeti Közhasznú Egyesület. 3-3 milliót kapnak az alábbi csoportok: Figurina, Monori Lili Egyesület, Nyitott Kör Egyesület, Ágens Társulat, Mozgó Ház, Neptun Brigád.

A *produkciós színházak* közül 34 milliós támogatásban részesül a Pintér Béla és Társulata, 26 milliót kap a Szputnyik, 24 milliót a Forte Társulat mögött álló Erős Táncért Alapítvány, 18 milliót a Proton Színházat működtető Zeusz-Milf Nonprofit Kft. Egyaránt 15 és fél millióval támogatják a Káva és a Kerekasztal munkáját. Egyaránt 13 milliót kap a TÁP Színház, illetve a HOPPart mögötti Ginger és Fred Színházművészeti Alapítvány. 12 millió illeti az országos haknikat előállító és a József Attila Színházzal személyi és művészi szimbiózisban működő Turay Ida Színház mögött álló Szemiramisz Non-profit Kft.-t. (Az érdekesség kedvéért ők 10 ponttal maradtak el a Krétakörtől, ugyanannyi pontot érve el, mint a KOMA vagy a budakeszi Kompánia Társulat – ami önmagában nagyon furcsa –, ám ezeknél több támogatáshoz jutottak.) A KOMA 11 milliót, a Krétakör 10 milliót, a Kompánia 9 milliót, a Hólyagcirkusz 8 milliót kaphat.

6 milliós támogatásban részesül az Utca-szak, 5-5 milliót kap a K. V. Társulatot fenntartó Kacsacsőrű Művészet Nonprofit Kft. és a még éppen a támogatható szintet elérő Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház. Egyaránt 4,5 milliós összeget ítéltek meg a Nézőművészeti Kft.-nek és a Picarónak. 4-4 milliót kaphat a pécsi Apolló Kulturális Egyesület, a szintén pécsi Alternatív Színházi Műhely Alapítvány és a budapesti Térszínház. 3 millió 450 ezer forintos támogatást ítéltek meg a Holdvilág Kamaraszínháznak. 3-3 millió illeti a Gólem Színházat, a Ziránó Bábszínházat, továbbá a nagykozári Ördögszekér Kompánia Bábtársulást.

A *játszóhellyel rendelkező társulatok* kategóriájában a Pécsi Harmadik Színház kapta a legmagasabb összeget, 26 millió forintot. Ezt követi a legmagasabb pontszámot elért Stúdió K (23 millió), majd a Maladype Színház (22 millió). 13-13 milliót kap a celldömölki Soltis Lajos Színház és a rákosligeti Gózon Gyula Kamaraszínház. 11 milliós támogatást kapott az RS9 mögött álló Astoria Színházi Közművelődési Egyesület, 9 millióban részesült a Pannon Várszínház. 8-8 milliót kaphat a szegedi Pinceszínház és a Baltazár Színház, 6 milliót a Malomudvar mögött álló Spiritusz Egyesület. 5 milliós támogatást kapott a MárkusZínház. A támogatható pályázatok közül a legalacsonyabb pontszámot a Játékszín érte el, 7 milliót kap érte.

A kuratórium 447 950 000 forintot osztott szét, az 57 jelentkező független színház mintegy 1 milliárd forintra pályázott.

A *szabadtéri színházak* programjaira 233 850 000 forintot osztott ki a kuratórium. Ebből 53 milliót a Gyulai Várszínház, 52 milliót a Kisvárdai Várszínház és Művészetek háza kapott. 35-35 milliót ítéltek a Szegedi Szabadtéri Játékoknak és a budapesti Szabad Tér Színháznak, 15 és fél milliót a Zsámbéki Nyári Színház programjaira, 12 milliót a Kőszegi Várszínháznak. 8 milliót kapott a Magyar Teátrumi Társasághoz és kiadványához köthető Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft., 5 milliót a Szentendrei Teátrum, 4-4 milliót az Ördögkatlan, a Zalai Nyári Színházak Kulturális és Művészeti Szolgáltató Kft. és az Agria Nyári Játékok, és csak 3 millió 350 ezret a balatonföldvári Kultkikötőt működtető Összpróba Alapítvány (holott pontszáma magasabb a szentendreinél, a zalainál és az egrinél is). A pályázaton 3 millió jutott a debreceni Főnix Rendezvényszervező Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.-nek.

A táncszervezetek, a zene- és énekkarok és a nemzetiségi színházak támogatási listái itt tölthetők le.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr27998601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása