7óra7

Mikó Csaba nyerte a 2013-as Vilmos-díjat

Mikó Csaba nyerte a 2013-as Vilmos-díjat

2013. 07. 06. | 7óra7

A nevében Shakespeare-t is megidéző díjat egy üveg vilmoskörte-pálinka testesíti meg, amely idén Mikó Csabáé lett, Apátlanok című darabjáért.

Mikó Csaba

Mikó Csaba a fiatal írónemzedék egyik legígéretesebb tagja. Apa című darabját több nyelvre is lefordították, számos díjat és pályázatot nyert, köztük rangos nemzetközi elismerést is. Érdeklődése 2004-ben fordult a gyermek- és ifjúsági irodalom felé, és törekvését rögtön siker koronázta: Kendermag és a Lukrécia című ifjúsági regénye az Édes Anyanyelvünk pályázatán második helyezést ért el.

A Vilmos-díjat a Színházi Dramaturgok Céhe tagjai, valamint a POSZT-on szereplő Nyílt Fórum látogatói szavazatai alapján ítélik oda. Az idén Mikó Csaba darabja mellett Kelemen Kristóf Sok alvó közt semmi dolgom nékem és Ménes Attila A Bihari fedőnevű ügynök élete című drámája jelent meg a Nyílt Fórum Füzetekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr937998267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása