7óra7

Móricz-premier és mesefelújítás a Csíki Játékszínben

Móricz-premier és mesefelújítás a Csíki Játékszínben

2013. 07. 06. | 7óra7

Móricz Zsigmond Búzakalász című színművét május 4-én, pénteken 19 órától mutatja be a csíkszeredai Csíki Játékszín társulata. A kevésbé közismert darab egy vidéki kisváros polgármesterének életébe nyújt bepillantást a választási kampány időszaka alatt. Magánember és politikus egyetlen, igen zsúfolt napját tárja elénk az író. Az egész város megbolydul, hiszen nemcsak az angol kölcsön fölött kell döntésnek születnie, hanem az épülő új híd körül is furcsa bonyodalmak támadnak.

Az előadás főbb szerepeit Kosztándi Zsolt, Kiss Bora, Lőrincz András Ernő, Márdirosz Ágnes, Kiss Andrea és Vass Csaba alakítja, a díszletet és a jelmezt Kelemen Kata tervezte, a rendező Parászka Miklós.

A csíkszeredai színház új szereposztással újítja fel május 8-án A csodaforrás című mesejátékát. A keleti népmese alapján készült történet szerint Ma Da elindul a csodaforráshoz, hogy beteg édesanyjának gyógyító vizet hozzon. Útközben barátokat szerez, akik segítik, sőt, ha kell, vele együtt vállalják a veszélyeket is. Matsubo istennő azonban csak úgy adja oda a csodaforrást őrző szörnyeket megbénító varázsköteleket, ha azt visszajuttatják neki. Vajon sikerül-e? Az előadásban Horváth Gyula Antal, Fekete Bernadetta, Kiskamoni-Szalay Lilla, Lőrincz András Ernő látható többek között; a rendező Budaházi Attila.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr888000735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása