7óra7

Nem várnak őszig Sopronban az új vezető kinevezésével

Nem várnak őszig Sopronban az új vezető kinevezésével

2013. 07. 06. | 7óra7

Soproni Petőfi Színház Azért döntöttek így, hogy az új vezetőnek elegendő idő álljon rendelkezésére a következő évad programjának összeállítására - jelezte Kuslics Balázs azt követően, hogy csütörtökön megszűnt Darvasi Ilona korábbi színházigazgató megbízatása.

Hozzátette: mindez azt jelenti, hogy nem várják meg, amíg lezárul a Pro Kultúra Sopron Kft. ügyvezetői posztjára kiírt pályázat. (Ezt azért kellett meghirdetni, mert a társaságot vezető Nyerges Ferenc március közepén lemondott a tisztségről. A megyei jogú város közgyűlése nem sokkal később úgy határozott: a távozó vezető és helyettese az új ügyvezető szeptemberre tervezett hivatalba lépéséig közösen irányítja a társaságot.)

Március 12-én, egy hónapos felmondási idővel mondott le tisztségéről Darvasi Ilona, a Soproni Petőfi Színház igazgatója. Napokkal később az MTI megkeresésére úgy nyilatkozott: döntésének egyetlen oka volt, a fenntartó vezetője ugyanis "nem tartott igényt" Huszti Péter tevékenységére, azaz nem hosszabbított vele szerződést.

"Én Huszti Péterrel jöttem Sopronba, és ha itt nincs szükség egy ilyen művészre és szakemberre, akkor nekem sincs itt dolgom" - jelentette ki Darvasi Ilona, aki 2007. február 1-je óta vezette a soproni színházat.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr928000823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása