7óra7

Oszvald Marika Gödöllő díszpolgára

Oszvald Marika Gödöllő díszpolgára

2013. 07. 06. | 7óra7

Bár Magyarország legismertebb szubrettje nem helyi lakos, nyaralója van Gödöllőn, ezért sok időt tölt a településen, és nyilatkozatai szerint itt érzi magát a legjobban – mondta a döntés hátteréről Péterfi Csaba, a város önkormányzatának kommunikációs igazgatója azt MTI-nek.

Oszvald Marika igazi "operett családból" származik, édesanyja a népszerű szubrett Halasi Marika volt, édesapja pedig a legkedveltebb bonvivánok egyike, Oszvald Gyula.

A Színház és Filmművészeti Főiskolán végzett operett-musical szakon, 1972-től a Fővárosi Operettszínház elismert és oszlopos tagja. Eddigi munkásságáért több rangos elismerésben részesült : Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, Erzsébet-díjat és Hevesi Sándor-díjat is kapott. A Halhatatlanok Társulatának tagja, 1990-ben az év színésznője.

A Gödöllő díszpolgára címet eddig 18 elismert személyiségnek, legutóbb 2010-ben Pécsi Ildikó színművésznek ítélte oda a város döntéshozó testülete – mondta Péterfi Csaba.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr828000243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása