7óra7

Radnóti Zsuzsa: Nem szabad abbahagyni!

Radnóti Zsuzsa: Nem szabad abbahagyni!

2013. 07. 06. | 7óra7

Radnóti Zsuzsa dramaturg csatlakozása Magyar Fruzsina felhívásához

Teljes mértékig egyetértek Magyar Fruzsina felhívásával (és minden további tiltakozással), amely elutasította Kerényi Imre minősíthetetlen kijelentéseit a Nemzeti Színházról, a Színház- és Filmművészeti Egyetemről és tanárairól. Becsülöm Kulka János kiállását, nyílt levelét és kristálytiszta gondolatmenetét.

Remélhetőleg lesz következménye e felháborító mondatoknak, de akkor sem szabad abbahagyni a tiltakozást, mert szinte minden nap történik valami, ami ugyanilyen elhatárolódást igényelne. Röviddel Kerényi mondatainak nyilvánosságra kerülése után Gaudi Nagy Tamás képviselő parlamenti felszólalásban kérdőjelezte meg az auschwitzi emlékhely kialakításának helytállóságát. Nyilvánvalóvá kell tehát tenni, minél többször minél többeknek, hogy tarthatatlan, ami nap mint nap a közéletben s a kultúrpolitikában történik, és ennek csak az egyéni, intézményi és a civil tiltakozások szabhatnak gátat.

dramaturg_

_Kapcsolódó:_

>>> „Nem tartjuk méltónak a magyar állam semmilyen képviseletére” – az SZFE közleménye >>> „Mentse fel hivatalából” – A FESZ közleménye >>> Magyar Színházi Társaság elnöksége visszautasítja Kerényi Imre szavait >>> Magyar Fruzsina: Tiltakozzatok! >>> Vidnyánszky Attila: „Sajnálom” >>> Kulka János nyílt levele Kerényihez – Nem lép fel Vidnyánszky színházában >>> „Nem a buzikról fog szólni” – Kerényi Imre és Vidnyánszky Attila a Belvárosi Polgári Szalonban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr977998391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása