7óra7

Reménynek is kell lennie – Boldogtalanok Szegeden

Reménynek is kell lennie – Boldogtalanok Szegeden

2013. 07. 06. | 7óra7

Szegedi Nemzeti Színház A színház áprilisi műsoráról tartott keddi tájékoztatón Harsányi Zsolt felidézte: Füst Milán drámájáról elég lehangoló vélemények születtek már saját korában is, nem akarták színpadra vinni a direktorok egyebek között azért, mert sötét világot ábrázol, amely riasztó volt. "Én azonban úgy gondolom, ahogy nincs fény sötétség nélkül, reménynek is lennie kell. Így a mi előadásunk erről szól majd, hiszen ha van szeretet, nem olyan sötét a világ" - fogalmazott a rendező. A darab főszerepeit Borovics Tamás mellett Fekete Gizi, Danis Lídia, Csorba Kata és Kárász Zénó játssza.

Április 7-én a Mórahalmi Színtársulat vendégjátékát láthatja a közönség: Tamási Áron Énekes madár című zenés székely népi játékát mutatják be három felvonásban. A zenét Nagy Imre Erik írta, a rendező Lázár János.

Egy nappal később a Szeged Táncegyüttes és a Magyar Állami Népi Együttes műsora vendégeskedik a színházban Édeskeserű címmel. A műsor a kisebbségi létről, erdélyi gyökerekről, hagyományokról szól.

Április 13-án a Turay Ida Színház vendégszerepel Szegeden: Molnár Ferenc egyik legtöbbet játszott komédiáját, A doktor urat mutatják be. Az előadás rendezője Huszti Péter, a darabban Piros Ildikót, Mikó Istvánt, Pásztor Erzsit, Nemcsák Károlyt, Schnell Ádámot láthatja a közönség.

Árpás Károly Bánk! Bánk! című munkájával felolvasószínházi formában ismerkedhet meg a közönség. Az alkotó Tom Stoppard Valami bűzlik Dániában című Hamlet-parafrázisa nyomán készítette el a Bánk bán feldolgozását, amelyet április 19-én a Korzó Zeneházban mutatnak be. A főszereplők azok a művészek lesznek, akik este a színház Bánk bán című előadásában is játszanak.

Május közepén ismét vendégprodukció várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színházban: a HungarOperett társulat anyák napi operettgálával készül.

>>> Boldogtalanok - színlap, szereposztás, jegyvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr307998859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása