7óra7

Rendőri védelemmel játszanak Temesváron egy színházi darabot

Rendőri védelemmel játszanak Temesváron egy színházi darabot

2013. 07. 06. | 7óra7

Temesvári Nemzeti Színház A kanadai származású filmszínész önálló produkcióján civil ruhás rendőrök lesznek jelen, a színház környékén pedig rendfenntartók állnak majd készenlétben. A napokban ugyanis egy ismeretlen "könyörtelen bánásmóddal" fenyegette meg a színház vezetését, ha nem tesz le az "istenséget sértő" előadás bemutatásáról.

Néhány napja a temesvári felekezetek képviselői is nyilvánosan felszólították a színházat, hogy találjon "a keresztény értékeket tisztelő" címet az előadás számára. Romániában a legutóbbi népszámláláson a lakosság 97 százaléka vallotta magát kereszténynek. A lakosság többsége (86 százaléka) ortodox vallású.

Az ellenséges fogadtatás meglepő a színház számára, mivel Mancuso egyéni produkciója nem először kerül színre Temesváron: 2012-es premierje óta ez a nyolcadik előadás.

"Nincs az előadásban olyasmi, ami sértené a hívőket, vagy valakinek a meggyőződését. Ellenkezőleg: a darab a mellettünk élő emberekre irányítja a figyelmet, együttérzést ébreszt - mondta Ada Hausvater, a Temesvári Nemzeti Színház igazgatója.

A kanadai színész is megdöbbenését fejezte ki: "Sosem állt szándékomban megsérteni valamely vallást. Ez csak egy cím, nem egy hitvallás. A darab egy haldokló alkoholista hajléktalanról szól, aki Istennek képzeli magát. A hajléktalan, kitaszított emberek nehéz életét akartam bemutatni" - írta Nick Mancuso a színháznak küldött levelében.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr367998473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása