7óra7

Spiró-ősbemutató és Brecht-premier a hétvégén a Vígszínházban

Spiró-ősbemutató és Brecht-premier a hétvégén a Vígszínházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Príma környék - Hegedűs D. Géza A Príma környék című komédiát Marton László állítja színpadra - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, mindig várakozással teli esemény a színházi életben egy új Spiró-dráma ősbemutatója, különösen most, amikor a szerző hosszú évek óta nem jelentkezett új darabbal.

A Príma környék egy vidéki öregek otthonában játszódik, amelynek Édes otthon a neve. De Spiró György ezúttal sem a kedves vagy nehéz sorsú öregekről ír, hanem azok legközelebbi hozzátartozóiról, akik hosszú idő után most látogatják meg szeretteiket újra. A darab tehát egy egyszerű, hétköznapi látogatás története lenne, de a háttérben különös, titokzatos események zajlanak a vadászterület közepén fekvő otthonban.

"Spiró keserű komédiája metsző pontossággal és pengeéles humorral ábrázolja szereplőinek kisszerű életét, hazugságait, önigazolási kísérleteit" - olvasható az előadás ismertetőjében. A darabban többek között Hegedűs D. Géza, Herczeg Adrienn, Csőre Gábor, Járó Zsuzsa, Börcsök Enikő, Igó Éva, Péter Kata és Keres Emil játszik. A díszlet Khell Csörsz munkája, a jelmeztervező pedig Lisztopád Krisztina.

Bertolt Brecht Jóembert keresünk című művét Michal Dočekal, a Prágai Nemzeti Színház igazgatója állítja színpadra. A művész nem először dolgozik a Vígszínház társulatával: korábban a Pesti Színházban a Mikve című darabot rendezte. Bertolt Brecht művét Térey János új magyar szövegével, Eszenyi Enikővel a főszerepben viszi színre.

Jóembert keresünk - jelenet az előadásból

Brecht rendkívüli színházi elme, szenvedélyes, formabontó író, aki mindig kivételes érzékenységgel, sok humorral és nagy drámai erővel ábrázolja a gazdasági és társadalmi problémáknak kiszolgáltatott emberi lélek esendőségét. A Jóembert keresünk megrendítően szép vallomás a jóságról, a csodavárásról, az emberi nagyságról és gyarlóságról - áll a produkció ismertetőjében.

Mint írják, a Vígszínház előadása látvány- és hangzásvilágában valamint játékstílusában új utakat keres, merész formákat követ.

Az előadás díszlettervezője Martin Chocholoušek, a jelmeztervező Kateřina Štefková, zenei vezetője Michal Novinski, koreográfusa Horváth Csaba. A produkcióban Eszenyi Enikő mellett Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Fesztbaum Béla, Telekes Péter, Molnár Áron, Lukács Sándor, Kerekes József és Gyuriska János szerepel.

>>> Príma környék - színlap, időpontok, jegyvásárlás >>> Jóembert keresünk - színlap, időpontok, jegyvásárlás >>> A Vígszínház műsora >>> A Pesti Színház műsora

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr577999807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása