7óra7

Summa Artium Díjat kapott a K:antin

Summa Artium Díjat kapott a K:antin

2013. 07. 06. | 7óra7

jobbra: Máté Gábor A K:antin - MasterCard kártyás kávézó Európa szerte kivételes kezdeményezés, ugyanis az első olyan presszó a kontinensen, ahol - a színházi előadások szüneteinek kivételével - készpénzt nem fogadnak el, csak elektronikus eszközökkel lehet rendezni a számlát. Az elmúlt félévben a napközben ide látogatók mintegy 5300 kávét fogyasztottak el és közel 4500 kártyás tranzakciót bonyolítottak le.

Máté Gábor, a Katona ügyvezető igazgatója elmondta: „K:antin kártyás kávézónk a Katona József Színház részeként, de egyben önállóan is működik: a tavaly őszi induláskor a szándékunk egy olyan közösségi tér létrehozása volt, ahová egész nap érdemes betérni, valami újat, mást ad – eltér a megszokottól. Látogatóink az elmúlt hónapokban így a finom sütemények és kávé mellett rengeteg új programmal találkozhattak a K:antinban és előcsarnokunkban: Katona+ sorozatunkban felolvasóestekkel, borkóstolóval, jazzkoncertekkel, hétvégi gyerekprogramokkal vártuk és várjuk a jövőben is az érdeklődőket. Örömmel látjuk, hogy közönségünk egyre inkább belakja az új teret. A K:antin megnyitása óta pedig - többek között az új előcsarnokunknak is köszönhetően - színházunk látogatottsága is növekedett, az elmúlt félévben minden hónapban 5-10 százalékkal haladta meg, az előző év azonos időszakát.”

A K:antint nem csupán a közönség érdeklődését és elismerését váltotta ki. A MasterCard Kártyás Kávézó Summa Artium Díjat kapott Projekt kategóriában. A Summa Artium Díjak a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják. A Projekt kategória díja olyan figyelemreméltó együttműködésnek ítélhető, amelynél a sikert elsősorban nem a befektetett pénz összege határozta meg, hanem az együttműködők erőforrásainak újszerű felhasználása mindkét fél számára előnyös módon.

Hemberger András, a MasterCard Europe igazgatója kiemelte: „Kártyatársaságunk számára az innováció központi kérdés. Termékeink megkönnyítik, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a mindennapokat, legyen szó bevásárlásról, utazásról, vagy akár vállalkozások üzemeltetéséről és persze pénzügyeink tudatos intézéséről. A Katona József Színház mindig is igyekezett nem csak művészi területen, hanem működésében és szolgáltatásaiban is új és korszerű megoldásokat alkalmazni. Ezért sem volt kérdés számunkra, hogy az átalakuló színház épületében nyíló kávézó együttműködő partnerei legyünk.”

A K:antinban természetesen nem csak a MasterCard® és Maestro® bankkártyákat fogadják el. Hasonlóan a többi színvonalas kereskedelmi és vendéglátó-ipari helyen megszokottakhoz, a feltüntetett összes kártyatársaság emblémájával ellátott plasztikot használhatják fizetésre a vendégek.

A MasterCard® vagy Maestro® PayPass™ bankkártya-birtokosok, illetve az ezzel a technológiával ellátott eszközök (pl.: karóra, matrica) birtoklói a megszokott gyorsasággal fizethetnek a K:antiban is, hiszen itt az összes terminál el van látva PayPass technológiával. Így arra sincs szüksége az ilyen típusú kártyával vagy eszközzel fizető vendégnek, hogy a bankkártyáját lehúzzák a terminálon, fizetéshez elegendő, ha MasterCard vagy Maestro PayPass kártyájukat a terminálhoz érintik. 5.000 Ft alatti összeg esetében pedig még a PIN kód megadására sincs szükség.

„A K:antinban nem kell attól tartani, hogy szigorúan néznének a vendégre, ha presszókávéját bankkártyával fizeti ki, sőt! Nem kell bajlódni a visszajáróval, a csörgő-zörgő, nadrágzsebet lehúzó pénzérmékkel, és ha meg van elégedve a szolgáltatással a vendég, borravalót is gond nélkül adhat plasztik kártyája segítségével. Ráadásul a MasterCard vagy Maestro bankkártyákkal fizetők – ahogy azt az elmúlt években a Katona József Színház előadásainál már megszokhatták – itt is hónapról-hónapra kedvezményben részesülnek” – tette hozzá Hemberger András.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627998889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása