7óra7

Szálinger Balázs kapja Az Évad Legjobb Magyar Drámája-díjat

Szálinger Balázs kapja Az Évad Legjobb Magyar Drámája-díjat

2013. 07. 06. | 7óra7

A Színházi Dramaturgok Céhe titkos szavazás útján minden évben odaítéli Az Évad Legjobb Drámája-díjat az előző évadban bemutatott vagy megjelent drámák valamelyikének. Az elismerést szeptember 21-én adják át, a Szép Ernő-jutalmakkal együtt.

2012-ben a Színházi Dramaturgok Céhének díját *Szálinger Balázs*: Köztársaság című drámája nyerte el. A díjat Radnai Annamária, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke adja át; laudációt mond: Szegő János irodalmi szerkesztő.

A díj átadása után részletek hangzanak el a díjnyertes Köztársaság című drámából, dramaturg: Faragó Zsuzsa, rendező: Laboda Kornél.

Szálinger Balázs: Köztársaság

A Szép Ernő-jutalom idei díjazottjai: *Szakonyi Károly* – eddigi drámaírói munkásságáért (laudációt mond: Lengyel György színházrendező); *Spiró György* – a Príma környék című drámájáért (laudációt mond: Egressy Zoltán író); *Pintér Béla* – a színpadi nyelv megújításáért (laudációt mond: Forgách András író).

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr217999959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása