7óra7

Székesfehérvár visszautasítja a Teátrumi Társaság közleményét

Székesfehérvár visszautasítja a Teátrumi Társaság közleményét

2013. 07. 06. | 7óra7

Egy képviselői eskütétel után a Vörösmarty Színház Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról szavaztak a képviselők, miután Szűcs Gábor, az intézmény művészeti vezetője jelezte, hogy nem kívánja ellátni az igazgatói teendőket. A képviselők később zárt ülésen döntöttek arról, hogy átmenetileg Quintus Konrád vezeti a színházat, teljes jogkörrel. A közgyűlésen döntöttek arról is, hogy a Magyar Teátrum Társasággal kötött korábbi megállapodást visszavonják, így a szervezetnek át kell helyeznie a székhelyét máshová a Vörösmarty Színházból.

„Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk és visszautasítjuk a Magyar Teátrum Társaság vasárnap este kiadott közleményét” - jelentette ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Nem kötelező ebben a városban dolgozni, de akkor nem szabad, hogy a város közintézményében, közpénzből is támogatva dolgozzon ez a társaság Székesfehérváron” - tette hozzá. A polgármester elmondta, hogy a város önkormányzata 2008-ban és 2010-ben is befogadta a Magyar Teátrumi Társaságot, székhelyként helyet biztosított a Vörösmarty Színházban a társaság működéséhez. „A közleményük félinformációkon alapul, és meg sem próbálták a fenntartó véleményét megismerni. Vasvári Csaba menesztéséről a nézők szavaztak azzal, hogy nem mentek be a színházba” - mondta a polgármester, a jegyeladási statisztikát hozva állítása megalapozására: míg a 2007/2008-as évadban 97 ezer fizető nézője volt a színháznak, addig 2010-ben már csak 54 ezer. A város önkormányzata egyébként a Magyar Teátrumi Társaság működését tavaly 3 millió forinttal támogatta.

_Kapcsolódó:_
>>> Elköltözik Székesfehérvárról a Teátrumi Társaság >>> Vasvári Csaba: Bizonytalanság és félelem >>> Leváltották az igazgatót - Vasvári Csaba távozik a Vörösmarty Színház éléről

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr468002951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása