7óra7

Szerelem Szatmárnémetiben

Szerelem Szatmárnémetiben

2013. 07. 06. | 7óra7

Szerelem A romániai magyar rendező a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatával vitte színre a darabot, amelyet 2006-ban megrendezett már a Csíki Játékszínben is. A péntek esti bemutató szünetében Keresztes Attila az MTI-nek telefonon elmondta: már hét évvel ezelőtt szerelmes lett a darabba, amelyet Anton Pavlovics Csehov Három nővér című műve ihletett. Barta Lajos színművében megvan az a báj, amely csak magyarországi vidéki városban létezhet, és ez adja a darab sajátosságát - mondta.

Pályafutása alatt nem először fordul elő, hogy ugyanazt a darabot rendezi meg többször. Felidézte, hogy a Csárdáskirálynőt már háromszor színpadra állította különböző társulatokkal. Úgy véli, hogy ha megtalálja a megfelelő receptet egy bizonyos darabhoz, ami alkalmazható más társulatra is, akkor szívesen veszi elő ugyanazt a művet.

A darab három lányról szól, akik férjhez akarnak menni, ezért is vannak jelentős hasonlóságok Barta Lajos drámája és Csehov remekműve között - jegyezte meg Keresztes Attila, aki 2009-ben megrendezte már a Három nővért is szintén Szatmárnémetiben. Mint mondta, annak az előadásnak a tapasztalata benne van a mostani produkcióban.

>>> Szerelem - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr267998627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása