7óra7

Színpadon a „nemzet csalogánya”

Színpadon a „nemzet csalogánya”

2013. 07. 06. | 7óra7

Az előadás célja, hogy a nagy előd sorsának bemutatásával maga is képviselje azt a szent küldetést, amely a magyarságtudatot erősítve, a szép magyar nyelv ápolásának fontosságára irányítja a figyelmet.

Az elsöprő erejű asszonynak, Blaha Lujzának sorsát megjelenítő két részes, 90 perces zenés összeállítással mutatják be a Bethlen Téri Színházban, Bezerédi Zoltán rendezésében, és Darvas Ferenc illetve Darvas Kristóf zeneszerző, zongorista közreműködésével.

A korabeli sajtó szerint valamennyi népszínműben Blaha Lujza volt a királyné parasztruhában. De, honnan indult az operett, opera, népszínmű, dráma koronázatlan királynője, a kis „dalos Lujzácska”? Ki volt az a kislány, aki alig 16 évesen ment férjhez a 37 éves Blaha János karmesterhez? Hogyan szerződtette őt Szigligeti Ede a Nemzeti Színházhoz, hogy végigjátssza a népszínmű irodalom jelentős szerepeit? Az előadás többek között erről is mesél.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397998939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása