7óra7

Tizenhárom bemutatót tart a kaposvári színház a jövő évadban

Tizenhárom bemutatót tart a kaposvári színház a jövő évadban

2013. 07. 06. | 7óra7

Rátóti Zoltán A Csiky Gergely Színház mindig is a családok, nemzedékek színháza volt, a 2013/2014-es évad is ennek jegyében telik majd - olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A nagyszínpadon az évad szeptemberben indul, a Hyppolit, a lakáj című előadást Guelmino Sándor rendezésében láthatja a közönség. Novemberben Valló Péter állítja színpadra Lessing Bölcs Náthán című drámai költeményét a címszerepben Kovács Zsolttal. Decemberben a többszörös Oscar-díjas film, A király beszéde színpadi adaptációját tűzik műsorra, a darabot Funtek Frigyes rendezi.

Az évad második felében, februárban Molnár Ferenc két egyfelvonásosát, az Egy, kettő, három és Az ibolya című darabot Rátóti Zoltán állítja színpadra. Márciusban Kelemen József rendezésében a Tizenkét dühös ember című előadást láthatja a közönség. Az évadot a nagyszínpadon Osztrovszkij Jövedelmező állás című komédiája zárja Méhes László rendezésében, Csákányi Eszter vendégszereplésével.

A stúdióban Schwajda György Csoda című komédiája indítja az évadot, a darabot a szerző fiának, Schwajda Gergőnek az irányításával viszik színre. Tantermi ifjúsági előadás készül, amelyet a stúdióban is láthat a közönség: a kortárs lengyel író, Tomasz Man 111 című művét Tóth Géza állítja színpadra.

Székely Csaba Bányavakság című tragikomédiájából a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen készül előadás Bérczes László rendezésében. Némedi Árpád Marius von Mayenburg A csúnya című komédiáját állítja színpadra, majd a Magyar Színházzal közös előadásként Jon Fosse Tél című műve zárja az évadot a stúdióban, a darabot Bérczes László vezetésével, Mészáros Sára és Őze Áron szereplésével mutatják be.

A gyerekeket két előadással várja a színház: a nagyszínpadon Litvai Nelli Világszép nádszálkisasszony című zenés mesejátékát Funtek Frigyes rendezi, a stúdióban pedig az idei Holnemvoltfa után Továbbisvan címmel állítja színpadra saját darabját Váradi R. Szabolcs.

Mint a közleményben áll, a Csiky Gergely Színház idei, 2012/2013-as évadának tavaszi programjai közül kiemelkedik a május 22. és 25. között megrendezendő nemzetközi felolvasószínházi fesztivál, amelyre a Kassai Thália Színházat és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatát hívta meg a teátrum. Mindhárom színház saját produkcióval is készül, valamint a fesztivál ideje alatt közösen hoznak létre egy felolvasószínházi előadást.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr667998907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása