7óra7

Tökéletes menyegző: magyar nyelvű ősbemutató a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

Tökéletes menyegző: magyar nyelvű ősbemutató a Kolozsvári Állami Magyar Színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Kolozsvári Állami Magyar Színház „Szerelem, romantika, házasság: valamennyi szertefoszlik az erdőben, amíg két meleg esküvőszervező úgy nem dönt, hogy összeházasodnak – és példájuk a többiekben is helyreállítja a házasság intézményébe vetett hitet” – foglalja össze a cselekményt a szerző.

Charles Mee „gyengéd humorral kezeli a Tökéletes menyegző szereplőit: nem törekszik emberfeletti jellemek megrajzolására, hanem olyan alakokat ábrázol, akiket könnyű zavarba hozni, akik kimondják, ami épp a fejükben jár, hogy aztán a következő pillanatban meggondolják magukat” – fogalmaz a rendező.

Karin Coonrod New Yorkban élő rendező, drámaíró, az Arden Party és Compagnia de’ Colombari társulatok alapítója, többek között a Yale és Harvard egyetemek tanára. Charles Mee drámaírói munkásságának legfőbb sajátossága a „kollázs-módszer”: talált szövegekből ollózza össze műveit, és azt vallja, eredeti dráma nem létezik.

Az előadásban Györgyjakab Enikő, Pethő Anikó, Balla Szabolcs, Kali Andrea, Bogdán Zsolt, Hatházi András, Orbán Attila, Sinkó Ferenc, Szűcs Ervin, Varga Csilla, Bodolai Balázs, Váta Loránd, Kántor Melinda, Buzási András, Viola Gábor, Salat Lehel, Laczkó Vass Róbert, Keresztes Sándor, Farkas Loránd és Köllő Csongor játszik.

A díszletet Carmencita Brojboiu, a jelmezeket Oana Botez tervezte, zeneszerző: Lucian Ban, dramaturg: Visky András, zenei vezető: Horváth Zoltán, rendezőasszisztens: Visky Andrej, ügyelő: Nagy Yvonne.

A bemutató után legközelebb pénteken, május 25-én 20 órától tűzik műsorra az előadást.

>>> Tökéletes menyegző - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr628000643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása