7óra7

Tompa Gábor Beckett-értelmezése a kolozsvári színpadon – Romok igazi menedék

Tompa Gábor Beckett-értelmezése a kolozsvári színpadon – Romok igazi menedék

2013. 07. 06. | 7óra7

Romok igaz menedék "A cselekvések lázas állapota, gyorsasága, intenzitása lehetetlenné tesz bármilyen narratív folyamatosságot. Ezek a bohócszerű menetek Beckett teljes fegyvertárát igénybe veszik: kerekesszéket, kötelet, óriási cipőket, hosszú, fekete télikabátokat, kétágú létrát. A színészek játékai, rutinszerű »tevékenységeik« (a routine angol jelentésének megfelelően, amely cirkuszi mutatványt is jelent) rögtönzött benyomást keltenek, mintha egyéni performanszok lennének, de csakhamar rájövünk, hogy egy aprólékos rendezés állította be őket." (Patrice Pavis: A Nélküliség-től a Romok igaz menedék-ig: Samuel Beckett Tompa Gábor olvasatában, avagy hogyan olvassuk az olvashatatlant – Koros-Fekete Sándor fordítása)

Tompa Gábor Romok igaz menedék című rendezését szeptember 19-én 20 órától mutatja be a Kolozsvári Állami Magyar Színház a Stúdióban. A Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, Shahrokh Yadegari, Tompa Gábor kollektív alkotásában létrejött táncszínházi előadást 2010-ben már láthatta a kolozsvári közönség, Ruins True címmel a San Diegó-i Sushi Center for the Urban Arts és a Kolozsvári Állami Magyar Színház koprodukciójában. A Romok igaz menedék a kolozsvári társulattal értelmezi újra a becketti szöveget, a nézők Albert Csillát, Györgyjakab Enikőt és Sinkó Ferencet láthatják viszont a színpadon, a koreográfiát Yolande Snaith készíti.

A bemutatót követően szeptember 25-én 20 órától is látható az előadás.

>>> Romok igazi menedék - színlap, szereposztás, időpontok

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr357999969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása