7óra7

Új épület, új műsor, új férfi Tatabányán

Új épület, új műsor, új férfi Tatabányán

2013. 07. 06. | 7óra7

Crespo 11, a szintén induló Szolnoki Tibor 6 voksot kapott, a többi jelöltre egy szavazat sem érkezett, így a színházat tíz éven át vezető Harsányi Sulyom Lászlóra sem. A szavazás előtt Schmidt Csaba polgármester az ülésen azt mondta, Harsányi Sulyom kapcsolata nem volt jó a képviselő-testülettel, és az igazgató nem jó hírét keltette a városnak különböző fórumokon. Harsányi Sulyom nem vett részt az ülésen, azonban az annak napján megjelenő HVG-ben arra utal, hogy az önkormányzat felelőtlenül kezelte a színház ügyét, nem törődtek azzal, hogy a színház támogatásának egy része csökkent, más részét zárolták. Mint korábban beszámoltunk róla, ebben az évadban "csökkentett üzemmódban" működött a színház, ám ennek segítségével sikerült egyenesbe hozni a pénzügyeket, és mindebben – az igazgató szerint – az önkormányzat nem adott segítséget. Az összeállításban Harsányi Sulyom kijelenti: a fenntartó a színház alatt kizárólag az épületet értette, a szellemi műhely, az alkotótevékenység, az előadások inkább terhére voltak.

Crespo Rodrigo a székesfehérvári Vörösmarty Színház A kommunizmus története elmebetegeknek című előadásában

Ide tartozik, hogy a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság négy színházszakmai küldötte, Margitai Ági színész, Nánay István kritikus, Simon István, a Pécsi Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója és Székely Gábor rendező mindannyian Harsányi Sulyom László dolgozatát tartották a legszínvonalasabbnak. Az érdekképviselet két képviselője tartózkodott a szavazáson, tiltakozásként az ellen, hogy nem ismertethették a társulattal a pályázatok tartalmát. Crespo Rodrigóra hárman szavaztak: az önkormányzat és a minisztérium delegáltjai. A színházszakmai küldöttek véleményére az önkormányzat nem volt kíváncsi, pedig Nánay István kritikus felajánlotta, hogy ismerteti álláspontjukat, ám ezt nem vette napirendjére a testület.

Crespo Rodrigo, aki jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja, 2011. január 1-jétől iránytja a Jászai Mari Színházat, a hírek szerint szoros együttműködésben a Fejér megyei színházzal. Pályázatát – Harsányi Sulyom Lászlóéval ellentétben – eddig nem ismerhette meg a nyilvánosság.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr918003719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása