7óra7

Üvegművészet a kaposvári színházban

Üvegművészet a kaposvári színházban

2013. 07. 06. | 7óra7

Meghívó a Bárdudvarnoki Üveg Alkotótelep kiállítására a Csiky Gergely Színházba A Csiky Gergely Színház szeretettel meghív mindenkit a Bárdudvarnoki Üveg Alkotótelep kiállítására a teátrum épületébe. A tárlat megnyitójára 2011. május 7-én, szombaton 18:00 órakor, az esti La Mancha előadás előtt kerül sor. Köszöntőt mond Varga István, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének adjunktusa. A kiállítást megnyitja Tóth Krisztina költő, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja, a Bárdudvarnoki Kulturális Hét művészeti tanácsadója. Közreműködik: Varga Zsuzsa színművész. Az Üveg - Szín - Művészet című kiállítás a színház nyitvatartási idejében tekinthető meg, egészen az évad végéig.

A Kaposvártól 14 km-re fekvő Bárdudvarnokon, Bárdibükkön immár huszonegy éve működik üvegművészeti alkotótelep. Goszthony Mária (1893–1989) festő- és keramikusművész anyai nagyanyjától örökölt lakóházát és műtermét és az azt övező elhanyagolt ősparkot a magyar államra hagyta, avval a feltétellel, hogy halála után ezen a helyen alkotótelep létesüljön, és az örökhagyónak állandó kiállítása legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr558003001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása